Postmenopauzaal bloedverlies
Gynaecologische echo

Met behulp van een echoapparaat wordt, door middel van geluidsgolven, de baarmoeder in beeld gebracht. In de echokop bevinden zich een zender en een ontvanger van geluidsgolven. Door deze geluidsgolven ontstaat een beeld op een monitor. De geluidsgolven zijn onschadelijk.

Hoe verloopt het gynaecologisch echo-onderzoek?

Het is een inwendig onderzoek en duurt 10 minuten. U wordt gevraagd uw onderlichaam te ontbloten, trek hiervoor makkelijke kleding aan. U neemt plaats op de onderzoektafel. De transducer (smalle lange echokop) bedekt met een condoom en gel wordt ingebracht in de schede.

Wanneer krijg ik de uitslag van de gynaecologische echo?

De echo vindt plaats op verzoek van uw huisarts. Nadat een gynaecoloog de resultaten heeft beoordeeld, verstuurt Saltro de uitslag naar uw huisarts, die u vervolgens informeert. De reden hiervoor is dat uw arts bekend is met uw medische geschiedenis en de uitslag juist kan interpreteren. Drie dagen na het onderzoek heeft de huisarts de uitslag binnen. U kunt met hem of haar contact opnemen om de uitslag te bespreken.

Hoe bereid ik me voor op de gynaecologische echo?

Voor het uitvoeren van het onderzoek is een lege blaas noodzakelijk

Wat neem ik mee naar het onderzoek?

  • Het aanvraagformulier van de huisarts
  • De eventuele uitnodigingsbrief van Saltro/GezondheidsLab
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • Uw zorgverzekeringspas

Heeft u nog vragen? Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stelt u ze dan gerust. Dit kan voor, tijdens en na het onderzoek. Of neem contact op met GezondheidsLab via 088-024 76 70. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar.