Onderzoeken /

Eventrecording

U bent doorverwezen voor een ECG (elektrocardiogram - hartfilmpje). Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een draagbaar apparaatje, een zogenaamde eventrecorder (event = gebeurtenis, record = vastleggen). De eventrecorder maakt gedurende twee weken verschillende hartfilmpjes. Via deze hartfilmpjes kan het hartritme worden vastgesteld op het moment dat zich klachten voordoen. De eventrecorder dient niet als cardiale bewaking.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het aanbrengen van, en uitleg geven over de eventrecorder nemen ongeveer 30 minuten in beslag. Tijdens het aanbrengen wordt er een eventrecorder aangesloten op elektrodes die op uw borst zijn geplakt. Soms moet er eerst borsthaar worden verwijderd. Na een uitgebreide uitleg door een Saltro-medewerker krijgt u de recorder en de elektroden voor maximaal twee weken mee naar huis.

Op de eventrecorder zit een knop. Als u klachten krijgt, drukt u op de knop, waarna de recorder een eenvoudig hartfilmpje maakt. Tegelijkertijd noteert u op het meegekregen formulier uw klachten, activiteiten en het tijdstip. Na het aansluiten van de eventrecorder draagt u de recorder dag en nacht bij u, totdat u minimaal vijf hartfilmpjes heeft gemaakt. In de periode van het onderzoek kunt u kort douchen. Vóór het douchen koppelt u de recorder los van de plakkers en legt u het tijdelijk op een droge plaats. Na (maximaal) twee weken levert u de recorder in bij de afgesproken onderzoekslocatie van Saltro.

Hoe bereid ik me voor op het event?

Smeer ’s ochtends voor het onderzoek geen bodylotion, zalf of crème op uw huid. Anders blijven de elektroden voor het maken van het event niet goed zitten. Verder raden we u aan om bovenkleding te dragen die gemakkelijk uitgaat. Voor het plaatsen van de elektroden moet u namelijk uw bovenlichaam ontbloten.

Wat neem ik mee naar het onderzoek?

  • Het aanvraagformulier van de huisarts
  • De eventuele uitnodigingsbrief van Saltro/GezondheidsLab
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • Uw zorgverzekeringspas

Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?

Nadat een cardioloog de resultaten heeft beoordeeld, versturen wij de uitslag zo snel mogelijk (vaak al binnen 24 uur) naar uw huisarts, die u vervolgens informeert. Dit betekent dat de uitslag binnen een week na inlevering van het apparaat bij uw huisarts is.

Afspraak maken

U kunt tijdens werkdagen van 08:00-12:00 terecht voor inloopspreekuur en tussen 13:00-16:00 op afspraak bij het Gezondheidslab. Een afspraak plant u met het Zorginformatiecentrum van Saltro, via telefoonnummer 030 236 11 24.

chevron_rightDownload pdf met deze informatie

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stelt u ze dan gerust. Dit kan voor, tijdens en na het onderzoek. Of neem contact op met GezondheidsLab via 088-024 76 70. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar.