Echo schouder

U bent doorverwezen voor een echo schouder. Dit is een onderzoek waarbij met geluidsgolven de spieren/pezen van de schouder op een beeldscherm worden getoond. Met behulp van de beelden kunnen eventuele afwijkingen worden vastgesteld.

Hoe verloopt het onderzoek?

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens het onderzoek wordt u gevraagd uw schouder te ontbloten. Vervolgens gaat u op de onderzoekstafel liggen. Op uw schouder wordt een contactgel aangebracht, die enigszins koud aanvoelt. Door deze gel ontstaat een beter contact tussen de huid en de echokop waarmee de echografist over uw schouder heen en weer gaat. De echografist oefent enige druk uit met de echokop. Dit doet geen pijn. In de echokop bevinden zich een zender en een ontvanger van geluidsgolven. De geluidsgolven zijn onschadelijk. De echografist vraagt u de arm in bepaalde posities te houden zodat de spieren/pezen van de schouder optimaal op een monitor in beeld worden gebracht.

Hoe bereid ik me voor op deze echo?

Voor dit onderzoek is geen voorbereiding nodig.

Wat neem ik mee naar het onderzoek?

  • Het aanvraagformulier van de huisarts
  • De eventuele uitnodigingsbrief van Saltro/GezondheidsLab
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • Uw zorgverzekeringspas

Wanneer krijg ik de uitslag van de echo?

Nadat een radioloog de resultaten heeft beoordeeld, versturen wij de uitslagen zo snel mogelijk (vaak al binnen 24 uur) naar uw huisarts, die u vervolgens informeert.

Heeft u nog vragen?Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stelt u ze dan gerust. Dit kan voor, tijdens en na het onderzoek. Of neem contact op met GezondheidsLab via 088-024 76 70. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar.