Ambulante bloeddrukmeting (24 uurs)

Uw huisarts heeft u doorverwezen voor een 24-uurs ambulante bloeddrukmeting. Dit onderzoek geeft een goed beeld van uw bloeddruk gedurende een volledig etmaal.

Hoe verloopt de ambulante bloeddrukmeting?

Nadat onze laborant u heeft uitgelegd hoe het onderzoek gaat, zal hij of zij de bloeddrukmanchet aanbrengen om een van uw armen. Dit is een zelfde soort band als de huisarts gebruikt bij het meten van uw bloeddruk. De manchet is gekoppeld aan een apparaat. U krijgt een riem met een tasje mee om het apparaat in te dragen. Het aanbrengen duurt ongeveer 15 minuten en is pijnloos. Verder krijgt u een registratieformulier mee. Hierop kunt u aangeven wanneer u medicijnen inneemt en welke activiteiten u onderneemt. Het liefst voert u tijdens het onderzoek uw normale activiteiten uit. Na 24 uur dient u het apparaat uit te schakelen. U kunt het apparaat dan afkoppelen en inleveren bij GezondheidsLab.

Wanneer krijg ik de uitslag van de ambulante bloeddrukmeting?

Wij sturen de resultaten van uw bloeddrukmeting zo snel mogelijk (vaak al binnen 24 uur) naar uw huisarts. U kunt met hem of haar contact opnemen om de uitslag te bespreken.

Hoe bereid ik me voor op de ambulante bloeddrukmeting?

We raden u aan loszittende kleding te dragen. Vooral uw bovenkleding mag niet te strak zitten, omdat we de bloeddrukmeter om uw bovenarm vastmaken.

Wat neem ik mee naar de ambulante bloeddrukmeting?

  • Het aanvraagformulier van de huisarts
  • De eventuele uitnodigingsbrief van Saltro/GezondheidsLab
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  • Uw zorgverzekeringspas

Heeft u nog vragen?
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, stelt u ze dan gerust. Dit kan voor, tijdens en na het onderzoek. Of neem contact op met GezondheidsLab via 088-024 76 70. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar.