23 oktober 2017

Eerste locatie GezondheidsLab (Utrecht Zuidwest) open in januari 2018

Huisartsen Utrecht Stad (HUS), Diagnostisch Centrum Saltro, het Diakonessenhuis, St. Antonius ziekenhuis en het UMCU bundelen hun krachten in GezondheidsLab. De eerste vestiging, in Utrecht Zuidwest, opent medio januari 2018 haar deuren. Binnen GezondheidsLab werken alle medische disciplines nauw samen in een patiëntvriendelijke omgeving.

GezondheidsLab staat voor zinnige en zuinige zorg dichtbij de patiënt. Wijkbewoners kunnen dicht bij huis alle vormen van medisch onderzoek ondergaan. Snel na de uitvoering van het onderzoek volgt een compleet, persoonlijk en duidelijk advies.

Juiste diagnostiek, snel duidelijkheid

De resultaten van de medische onderzoeken die binnen een GezondheidsLab worden uitgevoerd, zijn doorgaans binnen 24 uur bekend en voorzien van uitleg en advies van de medisch specialist. Huisartsen kunnen desgewenst direct contact opnemen met laboranten en specialisten voor aanvullend overleg. Zo kan voor de patiënt in een kort tijdsbestek een optimaal zorgadvies worden geformuleerd. Doordat huisartsen en specialisten nauw samenwerken, worden onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dubbele diagnostiek zoveel mogelijk voorkomen.

GezondheidsLab Utrecht Zuidwest

Naar verwachting opent het eerste GezondheidsLab in januari 2018 haar deuren en is gevestigd in Utrecht Zuidwest. Huisartsen werkzaam in dit gebied kunnen hun patiënten vanaf dat moment naar deze locatie verwijzen. Patiënten kunnen in het GezondheidsLab terecht voor alle vormen van diagnostiek. Het röntgen- en echo-onderzoek wordt hier door het Diakonessenhuis gedaan.