4 augustus 2020

Sinds 3 augustus een afspraak maken voor bloedafname

Sinds 3 augustus kunt u voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmaterialen alleen op afspraak terecht bij GezondheidsLab. Dit doen we om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de veiligheid van de patiënten en de medewerkers te waarborgen. Dankzij de afspraken vooraf, voorkomen we volle wachtruimtes en lange wachttijden. U kunt een afspraak maken op www.saltro.nl. Voor het maken van een afspraak heeft u internet en een e-mailadres nodig. Heeft u dit niet? Dan kunnen ze telefonisch een afspraak maken via 030-236 11 86.

De eerste tijd zullen naar verwachting nog regelmatig mensen binnenlopen bij de afnamelocaties, die niet vooraf een afspraak hebben gemaakt. Ook zij worden geholpen, maar als het druk is moeten zij wel even geduld hebben, want mensen mét een afspraak gaan voor.

Wat moet u meenemen?
• Het patiëntbericht van ZorgDomein of het aanvraagformulier van de arts.
• Een geldig legitimatiebewijs, plus de pas van de zorgverzekeraar.
• Voor Trombosedienst cliënten is het voldoende om het pasje of de doseerkalender mee te nemen.

Heeft u verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts?
Patiënten met bovengenoemde klachten kunnen voor bloedafname niet terecht bij het GezondheidsLab, maar uitsluitend bij een speciale Saltro locatie in Bilthoven. (Plutolaan 1). Via saltro.nl kan hiervoor een afspraak gemaakt worden.

Lichaamsmaterialen en sperma
Het inleveren van lichaamsmaterialen (zoals urine, feces) is mogelijk op élke bloedafname locatie van Saltro. Het inleveren van sperma voor fertiliteitsonderzoek is alleen mogelijk op de hoofdlocatie van Saltro, Mississippidreef 83 te Utrecht.

Functieonderzoek
Voor functieonderzoeken zoals een fundusfoto, echografie of eventrecording verandert er niets. Na ontvangst van de uitnodigingsbrief van Saltro kunt u telefonisch een afspraak maken via het afsprakenbureau van Saltro: 030-236 11 24.