Nieuws /

Corona maatregelen bloedafname en fundus-controle

19 maart 2020

Het kabinet heeft zondag ingrijpende extra maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen en de continuïteit van zorg te waarborgen. Saltro blijft de richtlijnen van het RIVM volgen. Wel nemen we een aantal aanvullende maatregelen om de basiszorg op orde te houden.

Aanvullende maatregelen

  • Bloedafname
    Vanaf dinsdag 17 sluit Saltro een aantal prikposten. De geopende locaties vindt u hier. Hier kunt u terecht voor bloedafname. Patiënten met verkoudheidsklachten, hoesten, kortademigheid of koorts kunnen geen gebruik maken van deze locaties.
  • Functieonderzoek
    Tot nader order worden er geen functieonderzoeken meer uitgevoerd. Hiermee volgen we de lijn van de ziekenhuizen om niet acute diagnostiekzorg uit te stellen.

NB de openingstijden zoals nu op onze website vermeld, zijn niet de actuele openingstijden!

Heeft u klachten, neem dan contact op met uw huisarts om te overleggen of het onderzoek noodzakelijk is of uitgesteld kan worden. Als onderzoek noodzakelijk is, verwijst de huisarts u door.

Algemene vragen

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl . Hier vindt u veel informatie en advies over het voorkomen van besmetting en wat je moet doen als je bang bent besmet te zijn.

Kijk hier voor de maatregelen die we eerdere namen.